April 2018

16 april 2018

Laatste dag lammerwachten schaapskooi

Vannacht zijn ook de laatste twee ooien bevallen. Het adoptieschaap van de Hoeksteen Jet heeft twee ooilammetjes gekregen: Pien en Pleun. Tegelijkertijd heeft ook moeder Laurentien het leven geschonken aan een ooilam. Zij heet Romy.

De geboorte van deze lammetjes betekent ook het einde van de lammerwachtperiode. De afgelopen week hebben veel vrijwilligers vier keer per dag gecontroleerd of alles goed ging in de schaapskooi. Ook verzorgden zij de drachtige of net bevallen schapen en hun kooigenoten extra goed. Ook de komende periode worden alle schapen goed verzorgd. De lammetjes mogen bijna allemaal al de wei in.

14 april 2018

WEER 3 LAMMETJES GEBOREN

Donderdag 12 april heeft moeder Femmi 2 rammetjes op de wereld gezet: Tijmen en Jelte. Deze rammetjes maken het goed, ze huppelen door het kraamhok en klimmen af en toe over moeder Femmi heen.

Zaterdag 14 april aan het eind van de middag zag Cees het levenslicht. Een flinke ram. Moeder Bliksem is blij dat haar zoon geboren is, ze lag al dagen op zijn komst te wachten.

Eerste tweeling 2018
De eerste twee lammetjes zijn geboren!

10 april 2018

Eerste tweeling 2018

Vandaag zijn de eerste twee lammetjes in onze schaapskooi geboren. Aan het eind van de middag trof de lammerwacht van dienst de twee broertjes Maxim en Yestin drinkend bij moeder aan. Moeder Juliëtte (adoptieschaap van De Meander) maakt het goed, evenals haar twee pasgeborenen. In de komende week worden nog veel meer geboortes verwacht!