Laatste nieuws


De schapen worden uit hun warme jas geholpen aankomende zaterdag! Iedereen is welkom! Leerlingen van de groepen 1,2 en 3 van de drie Leersumse basisscholen mogen gratis naar binnen als zij de ingekleurde kleurplaat van de kleurwedstrijd inleveren!

Alle ooien zijn bevallen!

20 april 2022

Met de bevalling van ons knuffelschaap Femmi is de kraamkamer in de schaapskooi compleet. 13 ooien zijn bevallen van 22 lammetjes, een prachtig resultaat! De lammetjes en hun moeders zijn te bewonderen rondom de schaapskooi tussen tien uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds. Daarna gaan ze lekker weer de warme kooi in voor de nacht. Adoptanten worden uitgenodigd om op kraamvisite te komen de komende tijd. Op zaterdag 28 mei staat het schaapscheerdersfeest na twee jaar eindelijk weer op de agenda.

Drieling geboren!

11 april 2022

Fien met haar drieling

In de nacht van zondag op maandag zijn er maar liefst vier lammetjes geboren. Ooi nr. 19 Fien kreeg zelfs een drieling. Dat is in de geschiedenis van onze schaapskooi nog niet vaak voorgekomen! De lammetjes krijgen een naam van hun adoptant Stephan van der Willik. Twee van zijn adoptieschapen zijn vannacht bevallen.

31 maart 2022

Rosa met haar lammetjes

De lammertijd is weer begonnen!

In de met sneeuw bedekte schaapskooi op Landgoed Zuylestein zijn vandaag de eerste lammetjes geboren. De eer was aan ooi Rosa. Zij beviel van een ooi- en een ramlammetje. Beide lammetjes en Rosa maken het goed. Rosa is het adoptieschaap van KDV De Harlekijn. Zij mogen binnenkort op kraamvisite komen!